ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ


Προς Δ.Σ. Ο.Δ.Κ.Ε.

 

Θέμα: «Ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους συναδέλφους διαιτητές της ελληνικής καλαθοσφαίρισης»

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Με την παρούσα επιστολή μου κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος μου στο χώρο της διαιτησίας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης ύστερα από είκοσι πέντε δύσκολα, αλλά συνάμα δημιουργικά, συναπτά έτη. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η απόφαση αποχώρησης από το χώρο που υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, το 1992, μέχρι και σήμερα είναι αποτέλεσμα καθαρά προσωπικής επιλογής. Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να καταθέσω λίγες σκέψεις και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Είναι γνωστό ότι η καλαθοσφαίριση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, γιατί είναι ένα θεαματικό παιχνίδι και αποτελεί ευχάριστη ενασχόληση για άτομα κάθε ηλικίας. Είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο απαιτεί συνεργασία και σεβασμό στους κανόνες. Στο σημείο αυτό καλούνται οι διαιτητές να διεκπεραιώσουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους, επειδή το μπάσκετ είναι γρήγορο και οι κανονισμοί του αθλήματος πολύπλοκοι, ενώ απαιτείται από εκείνους να παίρνουν αποφάσεις άμεσα. Υπό το βάρος του μεγέθους της ευθύνης και έχοντας ως γνώμονα ότι οι διαιτητές πρέπει να λειτουργούμε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, δεχόμαστε έντονη πίεση και συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η έντονη ψυχολογική μας φόρτιση. Βρέθηκα αρκετές φορές στο όριο της αντοχής μου και δυσκολεύθηκα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου, αλλά πάντα με τη συμπαράσταση είτε κάποιου συναδέλφου διαιτητή, είτε με την φιλική διάθεση και συνεργασία των κριτών κατάφερα να διαχειριστώ σωστά τις όποιες δύσκολες καταστάσεις και θεωρώ ότι ποτέ δεν έδωσα το δικαίωμα στο δικό μου πρόσωπο να εκτεθεί το σώμα της ελληνικής διαιτησίας καλαθοσφαίρισης. Ειλικρινά πιστεύω και δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα αυτά τα χρόνια που είχα την τιμή να διαιτητεύσω πάνω από 6.000 επίσημους αγώνες, έγινα σοφότερος και καλύτερος άνθρωπος.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι και συνεργάτες,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα με όλους εσάς. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που ήταν γεμάτο από δυνατές εμπειρίες και με πολλές καλές, αλλά και κάποιες ελάχιστες δυσάρεστες στιγμές. Παραμένω στο χώρο πάντα διαθέσιμος, για την όποια υπηρεσία τυχόν μου ζητηθεί και είμαι σε θέση να προσφέρω, και πάντα με την αγωνία και την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.

Με την διαβεβαίωση της ιδιαίτερης εκτίμησης μου προς όλους σας.

 

 

 

Αντερριώτης Χρήστος

Hooks Digital Agency | UI, UX, Brand, Web, Design, Development